HARTA TERITORIULUI GAL

HARTA UNITĂȚILOR ADMINISTRATIV TERITORIALE CARE CONSTITUIE TERITORIUL GAL

Harta teritoriu ASOCIATIA SARGETIA GAL 1 1024x866

 

 
Teritoriul „Sargeția” ocupă o suprafață de 1893,85 km2  din centrul județului Hunedoara, pornind din centru est (comuna Orăștioara de Sus), continuând spre nord-estul și nord-vestul județului, întinzându-se și în județul Arad până în comuna Petriș. Se întinde de la limita cu județul Alba, cuprinzând în această zonă partea nordică a Munților Șurianu, coboară în Câmpul Pâinii (denumirea Luncii Mureșului) și trece în partea de nord a Munților Metaliferi până în depresiunea Balșa Ardeu și de aici continuă pe culoarul Mureșului pe întregul său parcurs prin centrul județului Hunedoara până în județul Arad în comuna Petriș.
 
 Harta pozitionare la nivel national
Teritoriul ”Sargeția” cuprinde 18 unități teritoriale recunoscute legal la nivelul NUTS V, 17 din județul Hunedoara și una din județul Arad, 17 comune și un oraș mic și anume:
 
  1. Comuna Balșa, formată din 14 sate: Balșa, Almașul Mic de Munte, Ardeu, Bunești, Galbina, Mada, Oprișești, Poiana, Poienița, Roșia, Stăuini, Techereu, Vălișoara și Voia.
  2. Comuna Băcia, formată din 4 sate: Băcia, Petreni, Tâmpa și Totia.
  3. Comuna Beriu, formată din 8 sate: Beriu, Căstău, Cucuiș, Măgureni, Orăștioara de Jos, Poieni, Sereca și Sibișel.
  4. Comuna Boșorod, formată din 9 sate: Boșorod, Alunu, Bobaia, Chitid, Cioclovina, Luncani, Prihodiște, Târsa și Ursici.
  5. Comuna Brănișca, formată 9 sate: Brănișca, Bărăștii Iliei, Bejan-Târnăvița, Boz, Căbești, Gialacuta, Rovina, Târnava, Târnăvița.
  6. Comuna Burjuc, formată din 6 sate: Burjuc, Brădățel, Glodghilești, Petrești, Tătărăști și Tisa.
  7. Orașul Geoagiu, cu 10  localități aparținătoare: stațiunea balneară Geogiu Băi și satele Aurel Vlaicu, Băcâia,  Bozeș, Cigmău, Gelmar,  Homorod, Mermezeu, Rengheț și Văleni.
  8. Comuna Gurasada, formată din 11 sate: Boiu de Jos,  Boiu de Sus, Cărmăzănești,Câmpuri,  Câmpuri de Sus, Dănulești, Gothatea, Runcșor, Surduc, Ulieș și Vica.
  9. Comuna Hărău, formată din 4 sate: Hărău, Banpotoc, Bârsău și Chimindia.
  10. Comuna Ilia, formată din 9 sate: Bacea, Brâznic, Bretea Mureșană, Cuieș, Dumbrăvița, Ilia (reședința), Săcămaș, Sârbi și Valea Lungă.
  11. Comuna Mărtinești, formată din 7 sate: Mărtinești, Dancu Mare, Dancu Mic, Jelești, Măgura, Tămășasa, Turmaș.
  12. Comuna Orăștioara de Sus, formată din 8 sate: Orăștioara de Sus, Bucium, Costești, Costești Deal, Grădiștea de Munte, Ludeștii de Jos, Ludeștii de Sus și Ocolișu Mic.
  13. Comuna Petriș, jud. Arad, formată din 6 sate: Petriș, Corbești, Ilteu, Obârșia, Roșia-Nouă, și Seliște.
  14. Comuna Rapoltu Mare, formată din 5 sate: Rapoltu Mare, Bobâlna, Boiu, Folt și Rapolțel.
  15. Comuna Șoimuș, formată din 10 sate: Șoimuș, Bălata, Bejan, Bejan-Târnăvița, Boholt, Chișcădaga, Câinelu de Jos, Fornădia, Păuliș și Sulighete.
  16. Comuna Turdaș, formată din 4 sate: Turdaș, Pricaz, Rîpaș și Spini.
  17. Comuna Vorța, formată din 7 sate: Vorța, Certeju de Jos, Coaja, Dumești, Luncșoara, Valea Poienii și Visca.
  18. Comuna Zam, formată din 13 sate: Zam, Almaș Săliște, Almășel, Braseu, Cerbia, Deleni, Godinești, Micănești, Pogănești, Pojoga, Sălciva, Tămășești și Valea.
Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de Internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei. Intreaga resonsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web.
Toate informatiile, privind Programele PNDR si SAPARD, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.